Selecteer een pagina

Library

Maak aansprekende content voor jouw website

Instructievideos & werkbladen

Instructievideo’s

Bekijk hieronder de video’s met een stap voor stap handleiding om aansprekende content te maken voor jouw website. Doorloop de video’s en de opdrachten die erbij horen in onderstaande volgorde. Als je iets (nog) niet weet, blijf niet te lang hangen en ga gewoon door. Je kunt later nog aanvullen en toevoegen.

KEEP GOING
Mocht je tijdens het schrijven twijfelen of bepaalde teksten nou op onderstaande betreffende pagina horen. Misschien denk je wel dat het wellicht ook op een andere pagina kan passen. No worries, het hoeft nog niet 100% goed te staan. Tijdens het bouwen kijk ik ook of het logisch en aansprekend is en doe suggesties. Ook gaan we in de bouwweek samen alles doorlopen, bijschaven en finetunen, totdat alles klopt. Dus ook hier weer: blijf niet te lang hangen, maar noteer wat bij jou en je dienst past en mocht je stukken hebben waarover je twijfelt, voeg ze gewoon toe (en noteer eventueel waarover je twijfelt).

1. Een vliegende start
2. Doelgroepbepaling
3. Handige (AI) tooling
4. Website structuur & algemene info
5. Home pagina
6. Call to actions
7. Aanbod pagina(‘s)
8. Over mij pagina

1. Een vliegende start

Laten we het zo makkelijk mogelijk maken om beelden, kleuren en teksten te maken. Helemaal aansluitend bij jou en je bedrijf en die jouw gewenste klanten aanspreken. Bekijk de eerste video voor een vliegende start.

2. Doelgroepbepaling

Als je weet tegen wie je spreekt, dan kan je teksten en beeld maken waar je gewenste klant zich echt aangesproken voelt. Dat hij voelt: Yes, hier ben ik op de juiste plek. Deze ondernemer snapt mij. Bekijk bijgaande video waarin ik uitleg geef en voorbeelden laat zien.

3. Handige tooling

AI tooling
Mogelijk kan je wat inspiratie of ondersteuning gebruiken tijdens het maken van je teksten en beelden. In bijgaande video’s laat ik je 3 toolings zien waar je gratis gebruik van kunt maken.

Chat GPT – Ondersteuner voor teksten. Je kunt een account aanmaken via deze link.

Bing Create – Maak je eigen rechtenvrije foto’s en beelden. Je kunt een account aanmaken via deze link.

Pixabay – Kies gratis professionele & rechtenvrije foto’s op de website van pixabay.

Oefening flowschrijven – Vind je het lastig in een schrijversflow te komen?
Met deze oefening gaat het je veel gemakkelijker af.

4. Algemene informatie

Hoe breng je structuur aan in je website? En welke pagina’s heb ik nodig? In deze video geef ik je antwoord op deze vragen en laat je voorbeelden zien.

Op de vragenlijst staan ook andere belangrijke zaken voor je website, zoals gewenste uitstraling, kleurgebruik, hosting etc. (Wil je liever zelf aan de slag met het maken van je eigen brandboard in canva? Doorloop dan stap 1 en 2 van de “snelle start met canva learning” op deze pagina)

5. Homepagina

Een goede homepagina zorgt voor connectie, vertrouwen en een kort overzicht van wie je bent en wat je kunt bieden. In de video laat ik je voorbeelden zien, dan kan je inspiratie opdoen voor jouw aansprekende homepagina.

Om de homepagina op te maken kan je input halen uit de vragenlijst die je hebt ingevuld voor de doelgroepbepaling.

6. Call to actions en contact

Super belangrijk natuurlijk om na te denken over je call to actions. Maak het laagdrempelig voor je websitebezoeker om in contact te komen of een actie uit te voeren. In deze video laat ik je voorbeelden zien wat er mogelijk is. Kijk er rustig naar en vul daarna de stap voor stap vragenlijst in.

7. Aanbodpagina(‘s)

Een aanbodpagina geeft je de mogelijkheid je aanbod in het zonnetje te zetten. Dat doen we door belangrijke zaken uit lichten, die zorgen voor connectie en vertrouwen bij jouw gewenste klanten. In deze video neem ik je mee hoe we dat doen en laat je voorbeelden zien.

Ook voor deze pagina(‘s) kan je weer input halen uit je ingevulde vragenlijst “doelgroepbepaling”

8. Over mij pagina

Een goede over mij pagina past bij jou als ondernemer en zorgt voor connectie en vertrouwen bij je gewenste klanten. In deze video vertel ik je welke elementen zorgen ervoor dat je jouw gewenste klanten aanspreekt  en welke valkuilen je wil voorkomen.

Is het gelukt?

Ben je klaar met het verzamelen van content voor je website? Stuur me alles door zodat ik het in een mooie website kan gieten die helemaal aansluit bij wie je bent en wat je uit wil stralen!

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op via mail: annemijn@webdesigninflow.nl of bel me op: 06-16464841.

Pin It on Pinterest