Selecteer een pagina

Hoe kies je een kleurenpallet voor je website?

Soul Marketing

Een kleurenpallet kiezen voor je website is met de juiste tools een super leuke en eenvoudige klus.

Zorg ervoor dat je kleurenpallet op je website aansluit bij wie je bent en wat je de bezoeker wil laten voelen: stoer, sjiek, zakelijk, rustig, kleurrijk, speels, warm, uitdagend, laagdrempelig, verbinding, professioneel, eenvoudig…

Ga dan op zoek naar kleuren die daarbij aansluiten en bij wat je uit wil stralen met je bedrijf. Een aantal tools kunnen je hier super goed in ondersteunen en voor de creatieveling is dit een energie gevende bezigheid.

Waar dien je rekening mee te houden?

Kies maximaal 6 kleuren, waarbij je 1 kleur kunt kiezen die wat donkerder is dan de rest. Deze kleur is mooi om te gebruiken voor je footer zodat elke pagina eindigt met een donkere balk, dat sluit mooi af. (de footer is de onderste balk van je website waarin je je contactgegevens, KvK & BTW nummer, social media follow buttons, een link naar je algemene voorwaarden en privacystatement in plaatst).

Kies ook 1 kleur die contrasteert met de rest van de kleuren. Een kleur die er uit springt, want die kan je gebruiken voor je buttons. Die mogen opvallend zijn want je buttons triggeren je bezoeker om door te klikken naar je aanbod.

Hoe-kies-je-een-kleurenpallet-voor-je-website.
Kleurenpallet-kiezen-voor-je-website
Hoe-kies-je-een-kleurenpallet-voor-je-website

Kleurenpallet online kiezen voor je website

Voor inspiratie kan je kijken op de website van coolors.co. Dit is een super uitgebreide website met veel voorbeelden en mogelijkheden.
Er staan verschillende kleurenpallets van kleuren die goed samen gaan of je kunt ervoor kiezen je eigen kleurenpallet samen te stellen.

Je hebt een aantal mogelijkheden, ik licht de belangrijkste even toe:
1. Explore, daar kan je je laten inspireren door honderden prachtige kleurenschema’s. Voor als je wil zien welke kleuren samen een mooi geheel vormen.

2. Make a palette, hier kan je diverse kleurenpalletts full screen langs laten komen en kiezen voor een volledig kleurenpallet. (door te klikken op de spatiebalk verschijnt de volgende kleurencombinatie.) Daarnaast is er nog een leuke optie waarmee je een kleur die je mooi vindt kunt vasthouden, door vast te zetten met het slotje. Als je daarna weer op de spatiebalk drukt, dan blijft deze kleur staan, en veranderen de andere kleuren, hier kan je net zo lang mee doorgaan totdat je 5 kleuren hebt gevonden die bij elkaar passen en bij jou.

3. Image picker,
onder tools zit nog een super handige optie: de image picker. Je kunt hiermee een kleurenpallet maken van de kleuren van een foto. Je uploadt een foto en daarvan komen 5 kleuren in beeld. Je kunt de curser over de foto verplaatsen, zodat je precies de kleuren uit kunt kiezen die je als combinatie mooi vindt. Dit is dus een hele fijne optie als je al mooie foto’s hebt laten maken voor je website en je wil dat je kleuren daar mooi op aansluiten.

Exporteren van een gekozen kleurenpallet voor je website

Heb je een kleurenpallet samengesteld voor je website dat bij je past? Of meerdere en wil je er nog een aantal keer een blik op werpen voordat je een keuze maakt? Dan kan je deze eenvoudig exporteren uit het systeem. Of je kunt de hex codes van je gekozen kleuren opslaan op je computer of in een brandboard.
Een hex code is een eigen unieke code van een kleur, die begint met het teken #. Bijvoorbeeld #CBBF7A

Je eigen brandboard maken online

Heb je al foto’s die je wil gebruiken voor je website? Je kunt online een brandboard maken, of meerdere onder elkaar die je met elkaar kunt vergelijken totdat je tot een combinatie komt die helemaal bij je past. Op een brandboard voeg je je gekozen kleuren en je foto’s samen, zodat je kunt zien hoe alles samenvalt. Een super handige en gratis tooling hiervoor is canva. Hier kan je eenvoudig een brandboard maken, zoals hieronder weergeven.

kiezen-voor-een-kleurenpallet-op-je-website

Brandboard maken met kleuren in canva

Ik heb voor mijn klanten waar ik een website voor bouw een e-learning gemaakt met instructievideo’s. Hierin laat ik je stap voor stap zien hoe je je eigen brandboard maakt. Of meerdere als je nog twijfelt tussen bepaalde kleurenpallets. Nieuwsgierig? Voel je vrij om een kijkje te nemen bij mijn aanbod.

Ben je nog niet bekend met canva? Het is een super handige tooling waarmee je zelf eenvoudig mooi en professioneel beeldmateriaal kan maken voor je social media, blog, presentaties enz. Je kunt alles in dezelfde kleur gieten die je eerder hebt gekozen, zodat al je uitingen in dezelfde stijl zijn, dat ziet er meteen professioneel uit. Met de gratis versie van canva heb je ruim voldoende om mee te starten. Via deze link kom je op hun website.

Recente berichten

Gratis checklist voor een waardevolle website

websitebouw voor coaches en therapeuten webdesign

Download de gratis checklist

Klik hier

Pin It on Pinterest